Чопор волци спасиле жртва насилување: „Не знам дали денес би била тука, да не беа волците“

Loading...

Сара денес има 28 година вели дека ја спасиле волци откако со нив поминувало осум саати дневно.
 Девојка од Калифорнија (САД) која после силување патела од пострауматично пореметуввање и анорексија , животот и го спасиле ни помалку ни повеќе волкови .
Сара Варлеј  имала 19 година и откако  била нападната  и следеле разни  стравови , а поради стравот од повраќање  јадела само три зрна грозје и ореви .
Ослабела 15 килограми за пет месеци и толку слаба што  нејзиното семејство мислеле дека се плашеле дека ќе умре.
Не знам дали денес ќе бев овде да не беа волците . Се пробав за ја намалам болката . Од се се плашев  но еден кога видов волк мојот мозок конечно замолче.Кога сте со предаторот што може да ве повреди автоматски се фокусирате на тоа . Наместо на другите стравови се фокусирав на тој еден страв.
Најпрвин  била многу исплашена но после се спријателила со волците.
Волците се животни кои ако ги налутиш нешто ќе ти го стават тоа до знаење . Но тој реален страв од нив  ми овозможи повторно да чувствувам . Претходно се плашев од се  но , кога почнав да поминувам време со нив имам реална причина  за страв ама и ги почитувам. Ми помогнаа да се изборам со траумата и да ја превземам  контролата врз својот живот . Им благодарам и се чувствувам среќно – вели таа.Девојка од Калифорнија (САД) која после силување патела од пострауматично пореметуввање и анорексија , животот и го спасиле ни помалку ни повеќе во

loading...