Црногорските медиуми вчудоневидени од петоколонашката политика на Заев!

Loading...

Лидерот на СДСМ Зоран Заев во изјава за ХРТ ја бранеше Тиранската платформа на албанските партии, со цел формирање на влада со неговата политичка партија, меѓудругото наведувајќи дека нема ништо лошо во тоа што во истата не постои формулација со која се осудуваат војските од минатиот век поради убивање на цивилно население – пишува црногорски „Принцип“„Некои алудираат дека тоа ила српската војска, некои дека била германската, италијанската или бугарската за време на фашизмот и Втората светска војна. Меѓутоа, осудување дека војските убивале цивили не е ништо страшно“, оценува Заев во интервју за ХРТ, пренесува црногорски „Принцип“.
Според „Принцип“, тврдењето на Заев дека било изговор тоа дека на Македонија некој и нанесува зло е „неоснован“ е скандалозен.

Освен ова, за црногорскиот медиум интересно е и тоа што Заев има став дека во Македонија нема ништо страшно државата да биде двојазична и бинационална, а сметаат и дека Заев иако зборува дека не верува во конфликт, всушност се работи како што велат во насловот за „Ретка врста на петоколонаш“ од кој може да се очекуваат и најцрните сценарија.
Народот на Црна Гора го смета Македонскиот за братски народ, нудејќи помош секогаш кога е потребна.„Некои алудираат дека тоа ила српската војска, некои дека била германската, италијанската или бугарската за време на фашизмот и Втората светс

loading...