Црвенковски вербално го нападна Заев

Паузата на последниот мини-конгрес на опозициската СДСМ беше време да му се одржи лекција на Зоран Заев. Бранко Црвенковски го повикал градоначалникот на Струмица за да побара од него неколку објаснувања. Тој вербално го нападнал Заев затоа што не бил задоволен од информациите дека општинските ограноци од Куманово и Струмица нема да ја поддржат идејата за бојкот на претстојните локални избори.Во расправијата Црвенковски бил толку могу груб, што дури започнал да му зборува за неговата аболиција за случајот „Глобал“ потсетувајќи го дека такви работи можат повторно да се случат.
Веднаш по паузата и жестокиот вербален напад од страна на лидерот на СДСМ, Заев побарал збор на митингот. Во говорот тој објаснил колку е важно да се бојкотираат изборите и дека тој самиот најмногу ќе се залага за тоа да се случи.
До крајот на митингот, со наведната глава седел на своето место.Паузата на последниот мини-конгрес на опозициската СДСМ беше време да му се одржи лекција на Зоран Заев. Бранко Црвенковски го повикал градоначални

Пронајдете не на следниве мрежи: