Црвено-жолтите го украсија споменикот на ВМРО

Loading...

За разлика од активистите на т.н. „Шарена револуција“ кои ги фарбаа спомениците и удрија по македонската историја, граѓаните поддржувачи на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ денеска во Паркот Жена борец, пред Собранието на Република Македонија го украсија споменикот „Основачите на ВМРО“.Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ претходно истакна дека немаат намера да ги фарбаат спомениците и да удрат по македонската историја, напротив нивната цел е да се покаже како се сака Македонија.
Ова не е прв пат поддржувачите на „За заедничка Македонија“ да ги украсуваат спомениците во Скопје. Тие во минатата недела ги украсија и спомениците АСНОМ и Бранителите на Македонија, кои, исто така, се наоѓаат во паркот Жена борец.Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ претходно истакна дека немаат намера да ги фарбаат спомениците и да удрат по македонс

loading...