Цвеќиња кои ги имаме дома а кои може да се јадат!

Loading...

Верувале или не некои цвеќиња може да се јадат!Каранфил
Тој е еден од цвеќињата кои може да се јадат. Може да го јадете додавајќи му вино но може и без додатоци да се јаде.
Љубичица
Може да ја употребите како додаток во поголем дел од салатите. Но поради специфичните ливчиња може да се користи и за декорација. 

Јоргован
Јоргованот може да се користи како додаток во храната. Има одличен вкус како и мирис.
Лилјан
Неговите корени имаат одличен вкус и може да се јадат! Листовите се полни со витамин Ц. 
 Каранфил
Тој е еден од цвеќињата кои може да се јадат. Може да го јадете додавајќи му вино но може и без додатоци да се ја

loading...
Loading...