Цветков: Сите земјоделски површини ќе бидат обештетени

Сите земјоделски површини без разлика дали се евидентирани во нашиот регистар или не ќе бидат обештени. Ние како Влада и Министерство за земјоделие за се она што им е направено како штета со оваа катастрофа ќе бидат обештени, изјави денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков.Министерот Цветков денеска изврши увид во работењето на комисиите формирани за проценка  на штетите од невремето во село Стајковци.
– Имајќи го искуството со поплавите кои беа во 2015 година  ние направивме измени на Законот со кој се овозможува да бидат обештени сите земјоделски површини. Комисиите за проценка се на терен и работат со полн капацитет. Некаде за дваесет дена оваа работа треба да биде завршена, изјави Цветков.
Потсети дека како комисиите ќе ги обработуваат податоците тие ќе бидат дадени на Влада и истите ќе бидат исплатени од платежна агенција.Министерот Цветков денеска изврши увид во работењето на комисиите формирани за проценка  на штетите од невремето во село Стајковци.
&n

Пронајдете не на следниве мрежи: