ДА ТИ ПРЕПУКНЕ ДУШАТА: 4-годишната ќеркичка на Лукас по разводот прашува…

Loading...

На српскиот пејач Аца Лукас, тешко му падна разводот од сопругата Соња, а уште потешко ми е кога преку ден се слуша со нивната четириргодишна ќеркичка Викторија која постојано прашува кога ќе си дојде дома. Лукас објасни колку празно се чувствува откако повеќе не живее со Соња.„Не се чувствувам добро. Се чувствувам тажно, празно, а и како може да се чувствува некој кому му се случуваат вакви работи. Што се однесува на смирувањето, тоа никогаш не се знае, иако е тешко кога луѓето ќе се одлучат на таков чекор. Тоа се круцијални одлуки.
Јас сум тип кој ги менува одлуките и најмногу би сакал сето ова да се избрише и да се врати на она како што беше порано. Најмалку го посакував ова, да го изгубам семејството… Тоа е така и тука нема што да се каже. Бев среќен и уживав со нив, јас и понатаму ги сакам. Ако постои било каква шанса и ако се случи да најдеме заеднички јазик, воопшто нема да ми биде срам да бидам повторно со нив. Моето семејство е смислата на мојот живот, а сега ја изгубив смислата“ – со тажен глас Лукас ја започна приказната.
Иако не сакал да открие дали и понатаму е во контакт со Соња, Аца признава дека не поминува ниту еден ден, а да не се слушне со нивната ќерка.
„Со Викторија се слушам секој ден. Она во што сум сигурен кога е во прашање Соња, е дека и таа е во иста состојба како и јас кога станува збор за Викторија. Тоа значи дека сме очајни. Секој ден ме прашува: `Тато, уште колку пати ќе спијам, за да дојдеш пак`“ – вели пејачот.
Како главната причина за разводот се наведува работата на пејачот. Често патувал и одел на концерти, па затоа бракот трпел многу.„Не се чувствувам добро. Се чувствувам тажно, празно, а и како може да се чувствува некој кому му се случуваат вакви работи. Што се однесува

loading...
Loading...