Дала отказ и се одрекла од плата од 7000 евра: Нема да поверувате што работи сега!

Loading...

Ноел Ханкок сторила нешто што нагло и го променило животот. Пред четири години одлучила да го напушти животот на успешна новинарка и притисокот што тој го носи.Ноел Ханкок сторила нешто што нагло и го променило животот. Пред четири години одлучила да го напушти животот на успешна новинарка и притисокот што тој го носи.
Па така, животот во центарот на Њујорк го замени со живот на мал карипски остров, а успешната кариера каде платата и била 95 000 американски долари годишно ја замени со продавање сладолед за 10 долари на час. Го продала целиот имот за да купи авионска карта во еден правец за Кариби и започнала целосно нов живот.
Сега, по четири години живот на Карибите, одлучи да открие што ја натера да го открие својот удобен живот:
„Бев под огромен стрес, немав никаква инспирација и ми требаше одмор. Во такви моменти на човек му трба пауза од се“.
Признава дека од нејзината одлука не биле одушевени ни родителите, ни пријателите, но таа била децидна. Првата работа што ја нашла таму била продавање на сладолед, а тоа ја правело многу посреќна од работата во Њујорк, каде платата била неизмерно повисока од онаа во Њујорк.
„Престојувањето на карипски остров ме натера да гледам на животот целосно поинаку“
Сепак, ни животот на остров не е идиличен. Нема клима, некогаш нема вода со часови. На се треба да се навикнеш, но штом ќе се навикнеш забораваш дека некогаш тоа ти било неопходно за живот.
Признава дека некогаш и недостасува Њујорк и удобностите што ги нуди, но не би се вратила знаејќи колку стрес и забрзан начин на живот ја чека таму. Го споредува тоа со врските:
„Тоа е како да ви фали момче за кое знаете дека е лошо за вас“.
Сфаќа дека нејзиниот избор е несфатлив и дека нејзините врсници сакат да градат кариера, но не би се менувала со нив за ништо на светот.Ноел Ханкок сторила нешто што нагло и го променило животот. Пред четири години одлучила да го напушти животот на успешна новинарка и притисокот што

loading...