Дали Apple намерно го забавува вашиот iPhone?

Loading...

Apple би можел намерно да го забавува вашиот iPhone секогаш кога ќе се појави нов модел, тврди Кетрин Рампер, новинарка од New York Times. Кетрин тврди дека Apple го прави новиот оперативен систем така за тој да работи многу побавно на постоечките уреди…Таа додава дека нејзиниот iPhone 4 станал многу побавен откако го преземала iOS7 и дека единствена опција и била да купи некоја од новите верзии на смартфонот.
Кетрин обвинува дека на Apple му недостигаат свежи идеи и дека сега им го „пере мозокот“ на корисниците за да купат нов iPhone 5S или 5C бидејќи уредот изгледа убаво.
Нејзините тврдења веројатно уште повеќе ќе ги засилат ваквите теории на завера.
„Во почетокот мислев дека си ги замислувам работите, но кога Apple ги претстави iPhone 5S и 5C забележав дека мојот iPhone 4 стана значително побавен. Батеријата почна да му се празни многу побрзо, а овие работи им се случуваа и на други луѓе кои користат телефон на Apple“ – тврди Рампер.
Повеќе на: GSM.mkТаа додава дека нејзиниот iPhone 4 станал многу побавен откако го преземала iOS7 и дека единствена опција и била да ку

loading...
Loading...