Дали Чичаковски ја продолжуваат традицијата на фалсификување во корист на СДСМ?

Loading...

Дали во Македонија продолжува традицијата на семејството Чичаковски со лажирани списоци да се одработува во нечија корист, пишува Република.мк.Беровци живо се сеќаваат на времето кога Јован Чичаковски – Мацола, татко на претседателот на ДИК Александар Чичаковски, од позиција на претседател на судот во Берово во последен моемнт со лажирани записници правеше волшебни резултати во село Црник и со неверојатни 300 наспрема 0 во корист на СДСМ поставуваше градоначалници од СДСМ во Берово.
Синот цврсто гази по стапките на татка си, но со поголеми амбиции од татка си – тој е подготвен со лажирани списоци да ги смени резултатите во целата држава, па наместо наместен градоначалник на Берово, да и подметне премиер.
Фалсификатите на Чичаковци

На локалните избори 1996 година Мацола е претседател на Општинска избирачка комисија Пехчево, каде прави фалсификат на изборите во село Црник во корист на СДСМ, за што во текот на 1996/97 во Фокус има цел серијал на прилози насловен како Фалсификат на избори во Пехчево.Имено, Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ води со 300 гласа разлика, и се чекаат резултати само од село Црник, каде има информации дека и таму ВМРО води. Мацола ја напушта Општинската комисија и после некое време се врака со гласачките кутии и резултатите од Црник, каде СДСМ добил 400 гласа, а ВМРО само 4.
Комплетно целата фамилија Чичаковски се високи и истакнати членови на СДСМ во Берово.
Чичко му на Александар е бивш директор на комуналното претпријатие во Берово и се гони кривично за многу криминали што ги има направено.
 Беровци живо се сеќаваат на времето кога Јован Чичаковски – Мацола, татко на претседателот на ДИК Александар Чичаковски, од позиција на претс

loading...