Дали е ова новиот Lamborghni Gabrera?

Loading...

Минатата година Lamborghini не разочараа со тоа што наместо да претстават нов модел со V10 мотор, претставија уште една освежена верзија Gallardo.  
Ваквиот потег на италијанската компанија и даде време да поработи на наследникот на Gallardo, модел на кој тестирањта веќе започнаа.

Доколку е точна информацијата, новиот супер-автомобил ќе го промени своето име во Cabrera и ќе биде придвижен од револуционен V10 агрегат. Архитектурата во голема мера ќе биде позајмена од Gallardo, со намалена тежина.
Спомнатиот агрегат ќе произведува 600 КС, кој преку автоматскиот пренос ќе ги распоредува на сите четири тркала.Минатата година Lamborghini не разочараа со тоа што наместо да претстават нов модел со V10 мотор, претставија уште една освеж

loading...
Loading...