Дали кафето е пред изчезнување?

Loading...

Спротивно на општото мислење, последиците од глобалното затоплување се чувствуваат секојдневно и тоа на локалните пазари.Како климатските промени ќе влијаат на глобалниот недостиг на кафе?Повеќе истражувања во последните години укажуваат на непријатна околност дека кафето може да биде едно од растенијата кои најтешко ќе ги поднесе климатските промени, пред се ако се има предвид каде и како денес се одгледува кафето. Но, каква врска воопшто има глобалното затоплување со кафето?
Имено, спротивно на општото мислење, последиците од глобалното затоплување не се егзотична работа, т.е. не се нешто што ќе се случи само таму некаде далеку од нашите животи, на потонати тропски острови или барем во Венеција која ќе потоне во вода. Последиците од локалното затоплување веќе ги чувствуваме и локално, во зачестената појава на климатски екстреми, топлотни бранови и поплави. Прочитајте повеќе на оваа тема najadise.mkКако климатските промени ќе влијаат на глобалниот недостиг на кафе?Повеќе истражувања во последните години укажуваат на непријатна околност д

loading...
Loading...