Дали Македонците се среќна или несреќна нација?

Loading...

Обединетите Нации објавија извештај во кој се мери среќниот, слободниот и безгрижниот живот на луѓето во различни земји ширум светот. Според ова истражување, резултатите покажуваат дека Македонија се наоѓа на 118-то место од вкупно 156 држави од целиот свет. 
Ова покажува дека всушност Македонците не се среќен народ и немаат безгрижен живот каков што многумина посакуваат. 
Од 156 опфатени држави од целиот свет, најсреќни се жителчите на Данска, по нив следат жителите на Норвешка, а на трето место се оние од Швајцарија. 
Во регионот единствени кои се понесреќни од нас, се Бугарите и тие се на 144-то место од листата на најсреќни жители на земјата.  
На дното на извештајот се најдоа Централната Африканска Република, Бенин и на 156 место е Того. 
Колку е среќна една нација се мери според неколку критериуми, меѓу кои реалниот бруто домашен производ по глава на жител, здрав животен век, личност на која може да се потпрете во животот, носење на слободни животни одлуки, слобода од корупција и великодушност.Според ова истражување, резултатите покажуваат дека Македонија се наоѓа на 118-то место од вкупно 156 држави од целиот свет. 
Ова пока

loading...
Loading...