Дали навистина ФИФА ќе спроведе истрага за расизам од страна на македонските навивачи?

Британски Би-Би-Си, на својата веб страна објави информација дека Светската фудбалска асоцијација – ФИФА, ќе спроведе истрага за наводни расистички навреди кон шкоткскиот репрезентативец Икечи Аниа од страна на македонските навивачи. Како што известува Би-Би-Си, наводниот инцидент се случил на натпреварот во Скопје меѓу Македонија и Шкотска. 
Привајата до ФИФА стигнала од организацијата ФАРЕ која се бори против расизмот на фудбалските терени. 
Како што пишува британскиот медиум, доколку ФИФА најде докази дека ваков инцидент навистина се случил, Македонија ригорозно ќе биде казнета. Како што известува Би-Би-Си, наводниот инцидент се случил на натпреварот во Скопје меѓу Македонија и Шкотска. 
Привајата до ФИФА стигн

Пронајдете не на следниве мрежи: