Дали некогаш сте се запрашале за што служи ова на кошулата? Одговорот ќе ве изненади!

Loading...

Трендот на дупка, односно закачалка на грбот на кошулите почнал во 1960 година. Почнал кога ССД направил кошули  за Оксфорд.Наводно станале многу  непопуларни кога девојките почнале да ги влечат за нив. Доколку помислеле дека момчето им е слатко и  дека носи  кошула со овој  детаљ, тие ги повлекувале и  обично им ги кинеле кошулите! Некои момци ги  сечеле штом ќе купеле кошула за тоа да не се случи.
Сепак, трикот го  украле и другите брендови и останало  да се користи и  денес.
Тие всушност се користени  за да се закачи кошулата. Понекогаш се ставаат и  внатре во кошулата. Најмногу  се користеле некогаш кога големите гардеробери и ормани  не биле вообичаени. Дозволувале кошулата да виси  на тој начин за да не се стутка. Таа убаво легнувала на закачалката и кошулата на се оштетувала. Кошулата така подолго траела и изгледала поубаво  кога ќе се закачи.

 
Постојат многу  приказни за тоа како  настанал овој детаљ, некои велат  дека прво ги користеле  морнарите за да ги закачат своите кошули и маици на закачалките на бродот додека се преслекувале.

Подоцна, во 70-те години се користеле за статус врска. Девојките го кинеле тоа на момчињата кои им се допаѓаат. Некои мажи намерно ги кинеле за да фолираат  дека се во  врска.Наводно станале многу  непопуларни кога девојките почнале да ги влечат за нив. Доколку помислеле дека момчето им е слатко и  дека носи&nb

loading...