Дали сте слушнале за големата ОПАСНОСТ доколку изедете јагоди кои се сраснати една до друга?

Судејќи по сѐ можете да бидете мирни, се работи за уште една дезинформација, бидејќи на официјалните извори кои се занимаваат со безбедност на храната нема предупредување за овој вид на јагоди.Сепак, добро е да се биде внимателен кога се консумираат јагоди, но од друга причина.
Всушност, ова вкусно и здраво овошје често се третира за да се продолжи рокот на неговото траење и за да се добие негов поубав изглед.
Поради тоа во една студија се покажало дека во една јагода има најмалку 13 најразлични видови на пестициди – втор најголем степен на загаденост, кога станува збор за овошје и зеленчук.
Затоа, кога купувате јагоди, настојувајте, доколку сте во можност да ги купувате од проверен трговец/произведувач и секако добро измијте ги пред да ги изедете.Сепак, добро е да се биде внимателен кога се консумираат јагоди, но од друга причина.
Всушност, ова вкусно и здраво овошје често се третира

Пронајдете не на следниве мрежи: