Дали сте знаеле дека калинките ја зголемуваат сексуалната желба?

Истражувањата покажуваат дека пиењето сок од калинка по една чаша на ден во текот на две недели доведува до значително зголемување на нивото на тестостерон, а како резултат на тоа желбата за секс е се поголема. Ова важи за двата пола, и за мажи и за жени. Калинката веќе важи за овошје кое се употребува во алтернативната медицина, но веројатно сега ќе се закити со уште една титула – афродизијак.
Студијата вклучува 58 луѓе од 21 до 64 години. Пиењето на сок од калинки и јадење на калинки за само 7 дена довело до двојно зголемување на тестостеронот кој влијае на влакната на лицето, длабочината на гласот, како и зголемување на сексуалниот нагон.
Кај жените, освен зголемувањето на сексуалниот нагон, се зголемува еластичноста на коските, како и квалитетот на мускулните влакна.Исто така, научниците велат дека зголемениот тестостерон позитивно влијае на расположението и помнењето, намалувањето на стресот, нервозата и тремата.

Уште пред неколку години беа откриени и докажани придобивките кои доаѓаат од калинката. Таа е одличен антиоксиданс, помага во одбраната од срцеви заболувања и ја поттикнува циркулацијата.Калинката се смета за овошје кое штити од некои видови на малигни заболувања, ги ублажува симптомите на остеоартритис, иритацијата на желудникот, дури и влијае на симптомите на конјуктивит, како и намалување на крвниот притисок.Ова важи за двата пола, и за мажи и за жени. Калинката веќе важи за овошје кое се употребува во алтернативната медицина, но веројатно сега ќе се за

Пронајдете не на следниве мрежи: