Дали сте знаеле дека омекнувачот не мора да го користите само за перење алишта?!

Loading...

Обично омекнувачот го користиме само за перење алишта, но дали некогаш сте се обиделе да го користите и за други цели? Во продолжение на статијата прочитате неколку совети за тоа на кои се начини можете да го користите омекнувачот за алишта.
1. Со помош на омекнувачот за алишта освежете го просторот. Во шишенце со пумпица ставете мешавина од вода и омекнувач во мерка 3:1, па попрскајте ги креветите, завесите, теписите и останатите ткаенини во станот.
2. Ако постојано ви се собира прашина во куќата, без разлика колку често ја чистите, на крпа за чистење ставете неколку капки омекнувач и избришете ја прашината. Така мебел от и останатите предмети нема да собираат прашина веднаш по бришењето.

3. Ако имате многу мазни површини во станот кои го изгубиле својот сјај омекшивачот може да помогне. Во 4 чаши вода ставете една мала чаша омекнувач, и потоа таа мешавина ставете ја во шише со пумпа. Стаклените површини во станот напрскајте ги , а потоа избришете ги со мека памучна крпа.4. Ако сакате да се ослободите од старите тапети, а нивното отстранување навистина не ви оди од рака, користете омекнувач. Направете мешавина од четири чаши вода и една мерица омекнувач, а потоа сунѓерот топнете го во смесата и оставете го да отстои половина час . Потоа продолжете со сунѓерот да повлекувате низ тапетите и ќе ги отстраните за минута. 5. Кога користите четки за боја по секоја употреба, измијте ги со омекнувач, бидејќи на тој начин тие ќе бидат меки и нема да станат крути.Во продолжение на статијата прочитате неколку совети за тоа на кои се начини можете да го користите омекну

loading...
Loading...