Дали утре Србија ќе и „попушти“ на Црна Гора, со цел да ја елиминира Македонија?!

Loading...

По поразот на Летонија против Србија најновата комбинаторика во Јесенице вели дека Србија нема интерес да ја победи утре Црна Гора и дека четата на Ивковиќ не би требало да се бори за победа.По поразот на Летонија против Србија најновата комбинаторика во Јесенице вели дека Србија нема интерес да ја победи утре Црна Гора и дека четата на Ивковиќ не би требало да се бори за победа.
Причината е тоа што дури и доколку ние утре ја победиме Летонија со 10 разлика Србија со поразот ќе ја елиминира Македонија и со тоа во втората фаза ќе влезе со 4 бода, што е голема предност пред Летонија која во тој случај би влегла со 0 бодови.
Колкави се шансите Ивковиќ против Црна Гора да оди на победа по секоја цена наместо да ги одмара своите играчи за следната рунда, ќе видиме утре по натпреварите Македонија : Летонија, Литванија : Босна, кога ќе се игра мечот Србија : Црна Гора.По поразот на Летонија против Србија најновата комбинаторика во Јесенице вели дека Србија нема интерес да ја победи ут

loading...
Loading...