Дали знаете што означуваат боите на цвеќето

Loading...

Бидејќи и цвеќето е еден вид комуникација, би требало да ги испочитувате неговите значења, особено оние поврзани со боите. Црвената боја симболизира љубов, убавина, храброст и секогаш е сигурен избор со кој нема да згрешите.
Белата боја се врзува за почитување и за невиност и ја симболизира едноставната убавина.
Жолтата боја асоцира на здравје и на љубомора.
Портокаловата боја во себе има доза на самоувереност, задоволство и убавина кон животот.
Зелената боја е синоним на младост, здравје и добра среќа. Црвената боја симболизира љубов, убавина, храброст и секогаш е сигурен избор со кој нема да згрешите.
Белата

loading...