Дали знаете што се „Енергетски вампири“?!

Loading...

Дали некогаш сте се сретнале со терминот „Енергетски вампир“, посебно доколку сте љубители на вампири?!Овој термин се користи во Њу Ејџ круговите, а обично го означува влијанието на луѓето едни врз други. 
Тоа влијание всушност предизвикува чувство на умор како физичка така и умствена. Оние кои го употребуваат овој термин всушност сметаат дека е давање на преголема моќ, а всушност претставува исцрпеност и несигурност. 
Некои автори кои го употребуваат овој термин, даваат впечаток дека тоа се луѓе со посебни овластувања како и можност на привлекување на енергија на некој друг. 
„Енергетските вампири“ всушност често несвесно отколку свесно ја црпат енергијата од другите, а со тоа предизвикуваат емоционална нестабилност и пад на ресурсите кај личноста. Тие личности се чувствуваат исцрпено, беспомошно и сиромашно, па дури и мизерно. Доколку ги начекате во таква ситуација дури може и да манипулирате со нив. 

Пораките кои се пренесуваат на несвесно ниво може да предизвикаат непријатности кај личностите кои се исцрпени од „Енергетските вампири“. 
Името ова е соодветно делумно поради емоции се енергија и влијае на нивото на будност и сила што ние ја чувствуваме , но несоодветно е поради тоа што укажува на  еднострано одговорност за недостигот на енергија. Никој не може да влијае на нашата емоционална состојба од надвор, ако ние не постои нешто што тоа го предизвикува во внатрешната наша страна. 
Понекогаш причината за лошата енергија може да биде во трансферот – дека другите луѓе може да нè потсетат на некои непријатни искуства. Можеби тоа не потсетува на фактичкото однесување , а можеби и само на некои мали сличности, гестови или физички карактеристики кои се доволни за да целосно несвесно нè потсети на непријатните чувства од минатите искуства .

Овие негативни чувства и емоции и целата таа енергија може да предизвика и чувство на вина кај исцрпената личност.
Во секој случај , искуството , и многу други навидум негативни искуства , можете да бидете благодарни за шансата да се земе близок поглед на вашиот живот и да одлучи на кој начин можете да го направите подобар и посреќен.
Преземање на одговорност и искреност со себе се клучни за создавање на трајна среќа.Овој термин се користи во Њу Ејџ круговите, а обично го означува влијанието на луѓето едни врз други. 
Тоа влијание всушност предизвик

loading...
Loading...