Дали знаевте дека Android не е создаден од Google?

Loading...

Android е најпопуларниот и најкористениот мобилен оперативен систем на светот и е платформа која сите ја поврзуваат со Google. Ова е нормално, бидејќи гигантот ја презентираше и се грижеше за неа сите овие години…Но, дали знаете дека всушност Android не е „роден“ во просториите на Google?
Android е започнат како платформа (оперативен систем) наменет за дигитални камери во 2003-та година. Дури две години подоцна, Google ја купува компанијата во 2005-та година и добива сопственост врз Android платформата.
Повеќе на: gsm.mkНо, дали знаете дека всушност Android не е „роден“ во просториите на Google?
Android е започнат како платформа (оперативен сист

loading...
Loading...