Дали знаевте дека?!

Loading...

Дали знаевте дека…Водата во Охридското езеро 70 години патуват од Свети Наум до Струга …
Крава мојт по скали да се качит, ама немојт да слезит …
Прасе немојт во небото да се пулит …
Крокодил  мојт 2 години без јадење …
Најстарото дрво во светот е 4700 години  …
Црввот имат 10 срца  …киваш со 150км/ч …
Слонот е единствено животно  што немојт да скокат …
Еден на милјарда луѓе се постари од 116 години …
Некој звезди што ги гледаме на ноќното небо, веќе не постојат …
Ако вриштиш 8 години, 7 месеци и 6 дена мојш да затоплиш шолја кафе …
Додека спиеш во целиот живот голташ 70 инсекти и 10 пајаци ….
На бродот за крстарење Queen Elisabeth II му се потреби 4,5 литри дизел за 5цм да ојт понапред …
Годишно појќе луѓе умираат од удар на магаре него од пад на авион …
Најкратка војна била помеѓу Занзибар и Англија и траела 38минути …
Ако јајш банана пред да си легниш побрзо ќе заспиеш …
Мкдоналдс во Јапонија се изговара како; Макудонарудо …
Кога се раѓаш имаш 300 коски, кога си постар уште само 206 …
Полжав мојт да спијат 3 години  …
Мравка само еднаш во 2 минути земат воздух
 Извор: Ohrigjani.mkВодата во Охридското езеро 70 години патуват од Свети Наум до Струга …
Кра

loading...
Loading...