Дамчески: Крушево е првата општина која во целост ги реализираше трите проекти од програмата за подобрување на општинските услуги

Крушево е првата општина во Република Македонија која што во целост ги реализира сите три проекти одобрени од програмата за подобрување на општинските услуги со средства од ЕУ.
 Со првиот проект се реконструираа 1,2 км секундарна водоводна мрежа во Крушево со цел намалување на загубите на вода и подобрување на водоснабдувањето.
-Проектот е во вредност од 3,6 милиони денари. Со вториот проект се асфалтирани 1200 метри улици во населеното место Врбоец. Проектот е вреден 4,6 милиони денари. Со третиот проект е набавена нова скип машина ровокопач со плуг за чистење на снег за потребите на општина Крушево во вредност од 4,2 милиони денари. Проект кој што во овие зимски услови ја покажа својата оправданост, изјави градоначалникот на Крушево, Ѓорги Дамчески.Со првиот проект се реконструираа 1,2 км секундарна водоводна мрежа во Крушево со цел намалување на загубите на вода и подобрување на водоснабдувањ

Пронајдете не на следниве мрежи: