Даниел открива: Која е вистинската причина за пријавувањето на X Фактор?!

Loading...

Нашиот натпреварувач во Х Фактор Даниел Кајмакоски најмногу од се сака да успее заради семејството…Нашиот натпреварувач во Х Фактор Даниел Кајмакоски најмногу од се сака да успее заради семејството па вели:
-Мајка ми повеќе од 20 години работи во детска градинка. Почна како чистачка, но со текот на времето со многу труд и учење успеа да стане воспитувачка. Сега има своја група деца за кои се грижи. Татко ми пак, долги години целото семејство не издружуваше со свирење по свадби, веселби, кафеани, во Македонија и во Виена. Таа негова хармоника, а понекогаш и мојата тарабука, ни носеа приход. Но да се има само една работа, не е доволно. Затоа мајка ми кога ќе заврши со работата во детската градинка, оди на друго место да чисти, а татко ми од 7 до 12 работи како хаусмајстор, одржува комплекс згради, а од 14 часот работи во магацин, со виљушкар, каде стоката мора да биде постојано на ниска температура. Кога се враќа дома е премрзнат. А навечер оди и свири. Тоа многу ми пречи. Гледам дека таквиот живот им штети на здравјето. Затоа работам на тоа еден ден да можам да им кажам – „Дадете отказ“. Дај Боже да дојде тој денНашиот натпреварувач во Х Фактор Даниел Кајмакоски најмногу од се сака да успее заради семејството па вели:
-Мајка ми повеќе од 20 год

loading...
Loading...