DDoS напад врз Пулс24

Почитувани, утринава беше извршен, досега, најобемниот напад врз Пулс24 во минатава година откако постоиме.После една година, го дочекавме и тоа. Утринава во неколку наврати еден од нашите сервери беше мета на DDoS напади.
Серверот беше нападнат од над 30 локации низ цела Европа (Германија, Словачка, Русија, Шведска, Унгарија). Во период од 20тина минути сајтот беше премногу спор за вчитување или воопшто неможеше да биде вчитан.

За среќа, нашите администратори реагираа на време и успеаа да ги запрат овие обиди за „исклучување“ и Пулс24 набрзо беше достапен.

Не би губел време на објаснување повеќе детали, а доколку некој сака да прочита повеќе за овој тип на напади, тоа може да го стори на следниот линк.
Зошто беше нападнат само еден сервер? Зошто баш Пулс24? Не, не сум параноичен, ниту сакам да покажам со прст кон некого.
Откако ќе ги изанализираме сите податоци доколку има простор за правно делување ќе го сториме и тоа.
Останете со нас, само што започнавме.После една година, го дочекавме и тоа. Утринава во неколку наврати еден од нашите сервери беше мета на DDoS напади.
Серверот беше нападнат

Пронајдете не на следниве мрежи: