Деца играјќи на плажа ископале леш на мало дете

Засега не е позната причината и времето на смртта, како ни полот. Децата кои го пронашле телото се наоѓаат во советувалиште каде ја примаат потребната психолошка помош.Две момчиња со своите родители поминувале мирно попладне на плажата „South Maroubra“ во Синдеј, се додека едно од децата копајќи во песокот не наишло на тело од бебе.
Нивниот татко веднаш повикал полиција која направила  увид на местото. Полицискиот инспектор Едндру Холанд за АВС изјавил дека бебето без алишта било закопано 30см под површината. Причината и времето на смртта на бебето не можат да се утврдат бидејќи телото било во процес на распаѓање, но и тоа ќе биде утврдено со форензичарска истрага.
Полицијата засега нема дополнителни информации па затоа ги повикува родителите и сите кои би можеле да знаат нешто сами да се јават во полиција и така да ја олеснат истрагата.
Во меѓувреме, децата кои го пронашле телото веќе се наоѓаат во советувалиште поради психолошка помош.Две момчиња со своите родители поминувале мирно попладне на плажата „South Maroubra“ во Синдеј, се додека едно од децата копајќи во пес

Пронајдете не на следниве мрежи: