Децата на амишите се имуни на повеќе современи болести

Loading...

Децата на амишите, кои живеат на селските фарми во Индијана, САД, не патат од астма, алергии или која-било друга модерна болест. Храната која тие ја јадат е органски прозиведена и одгледана во нивните бавчи. Никогаш не се сретнале со ГМО храна, и во нивната историја се регистрирани само 3 случаи на аутизам. 
Швајцарскиот научник Марк Холбрејхем кој го истражувал здравјето на децата на амишите, и заклучил дека современите болести кои се присутни кај повеќето деца во светот се многу ретки кај амишите.
Научниците споредувале деца израснати во здрави рурални средини, и дошле до заклучок дека децата на амишите имаат многу посилен имунитет. Во последниве 20 години едвај неколку деца имале алергија на нешто. Амишките семејства, кои потекнуваат од Швајцарија, самите си произведуваат храна, живеат во чиста и незагадена средина и не користат електрична енергија.

 
Амишите не се запознаени со болестите на современиот свет како канцери, аутизам, и слични здравствени попречености. Во конвенционалната медицина посотјат забуни околу тоа зошто амишите се уште не се запознаени со аутизмот и слични синдроми. Нивната прехрана се состои од зеленчук и овошје кои сами си ги одгледуваат, но поинтересен е фактот што тие не се вакцинираат.
Тоа дали амишите се вакцинираат или не е се уште дискутабилно. Од информациите за вакцинација се заклучува дека се екстремно ретки случаита кога амишите се вакцинирале. Податоците велат дека само 6% од амишите примиле некаква вакцина во својот живот., но се смета дека овој процент е понизок.

 
Амишите одгледуваат органски плодови за прехрана. Тие никогаш не се сретнале со ГМО храна. Кај амишите до сега се регистрирани само 3 случаи на аутизам кај деца, од кои две биле вакцинирани. И во двата случаи станува збор за семејства кои подлегнале на пропагандата за вакцините на фармацевтските компании.

Научниците веруваат дека амишите имаат некој посебен супер-ген кој ги штити од многу болести. Покрај ова, докажано е и дека амишите се мошне интелегентни, бидејќи нивниот стил на писмено изразување е на тоа ниво на академските студенти и професори, иако многу од амишите никогаш не се школувале.
  
Швајцарскиот научник Марк Холбрејхем кој го истражувал здравјето на децата на амишите, и заклучил дека современите б

loading...
Loading...