Дел Боске: Групата воопшто не е лесна

Селекторот на шпанската фудбалска репрезентација во изјава за тамошните медиуми.Иако големи фаворити, сепак селекторот на шпанската селекција, која воедно е и актуелен европски првак предупредува дека групата „Ц“ воопшто не е наивна.
Како еден од клучните фактори Дел Боске вели дека е тоа што Шпанија ќе игра претежно против селекции од Истокот, што може да влијае врз нивната игра.

„Ова не е лесна група, ќе играме против селекции претежно од Истокот, па тоа може да влијае врз нашата игра. Украина беше дел од Европското Првенство во 2012-тата година како организатор, додека пак останатите немаат голем број успеси зад себе“ вели селекторот на шпанската фудбалска репрезентација, Висенте Дел Боске. 
Повеќе на спорт365Иако големи фаворити, сепак селекторот на шпанската селекција, која воедно е и актуелен европски првак предупредува дека групата „Ц“ во

Пронајдете не на следниве мрежи: