Делегација на УМС во посета на местото каде се погубени струмичките студенти

Членовите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Струмица во предвечерието на денот кога се убиени 5-те струмички студенти Мирко Пецев, Стево Топчев, Борис Белев, Ѓорги Костуранов и Ѓорги Јарамов го посети местото каде што според сведоштва, биле погубени. На споменикот подигнат високо горе на Беласица, делегација постави свежо цвеќе и запали свеќи.„Поклон пред спомен обележјето на местото на погибјето на петте струмички студенти. Пет пламени млади души за самостојна Македонија. Пет неизгасливи огнови на Струмица и пет изгори за мајчиното срце. Пет светлини за младите кои ја љубат татковината. Пет свеќи жртвени на Бога за покој и вечна Ви памјат.“ – стои во објавата на фејсбук профилот на Унијата на Млади Сили О.К. Струмица.

„Поклон пред спомен обележјето на местото на погибјето на петте струмички студенти. Пет пламени млади души за самостојна Македонија. Пет неиз

Пронајдете не на следниве мрежи: