Денис Родман ќе биде селектор на Северна Кореја

Прославениот НБА кошаркар, Денис Родман, изјави дека ќе биде селектор на кошаркарската репрезентација на Северна Кореја.„Никој не треба да има страв од Северна Кореја. Оваа земја се залага за промени. Во тие промени се вклучува и кошарката. Сакам луѓето да доаѓаат тука и да видат дека се е убаво и мирно. Сакам да бидам пример за сите и ќе почнам да работам како тренер на репрезентацијата на оваа земја“ изјави Родман.„Никој не треба да има страв од Северна Кореја. Оваа земја се залага за промени. Во тие промени се вклучува и ко

Пронајдете не на следниве мрежи: