Десет години сме без победа против Унгарија!

Македонија 12 пати играла со Унгарија досега!Со овој противник сме воделе битки во квалификации за европско или светско првенство, неколку бараж мечеви, еднаш сме играле и на завршен турнир на европско првенство (Италија 1998), а еднаш влогот беше Олимпијадата во Лондон.
Само два пати сме ги совладале, но подоцна во хиерархијата на двомечот, тие победи не значеле квалификација. Од 2004 година, сме играле пет пати со унгарскиот национален тим и сите мечеви сме ги загубиле. Најблиску бевме во Гетеборг во 2012 година, но загубивме со само два гола разлика и наместо ние унгарците заедно со Шведска одпатуваа на олимпијадата. Подоцна Унгарија беше четврта, а Шведска сребрена.
Квалификации за ЕП – Шпанија 1996
Македонија – Унгарија 26:21Унгарија – Македонија 29:26
Квалификации за СП – Исланд 1997
Македонија – Унгарија 23:34Унгарија – Македонија 34:25
ЕП – Италија 1998
Унгарија – Македонија 29:20
Квалификации за ЕП – Швајцарија 2004
Македонија – Унгарија 33:31Унгарија – Македонија 33:29
Квалификации за ЕП – Норвешка 2006
Македонија – Унгарија 29:32Унгарија – Македонија 36:25
Квалификации за ЕП – Србија 2012
Македонија – Унгарија 22:29Унгарија – Македонија 29:26
Олимписки квалификации – Шведска 2012
Македонија – Унгарија 26:28Со овој противник сме воделе битки во квалификации за европско или светско првенство, неколку бараж мечеви, еднаш сме играле и на завршен турнир на

Пронајдете не на следниве мрежи: