Десет реченици кои ќе ви ја зацврстат врската

Loading...

Кажете му ги на партнерот овие десет работи, за вашата врска да потрае:„Ми недостасуваш“ – Кажувајќи му на партнерот дека ви недостасува преку СМС или меил порака го прави да се чувствува посакуван, потребен.
„Како ти помина денот?“ – Издржете го искушението да ви прераскаже колку тежок ден имал. Споделувајќи ги овие детали се повеќе се зближувате.
„Се сеќаваш ли кога…?“ – Потсетувајќи го партнерот за вашите најубави моменти, како на пример вашето запознавање или првиот заеднички одмор, ќе ви помогне да се потсетите зошто вашата врска е посебна.
„Како можам да ти помогнам?“ – Поставувајќи го ова прашање му помагате и со тоа да ги оттргне мислите бар за момент од она што му претставува стрес и да ви се посвети вам.
„Што мислиш?“ – Консултирајте се со партнерот за секоја ваша одлука.

„Ти си толку сладок, добар, згоден.“ – Често изговарајте ги овие зборови, изјавувајќи му љубов.
„Да најдеме златна средина“ – Дури и кога сте 100% во право, дозволете и партнерот да учествува со свое мислење за секоја одлука.
„Извини, ти си во право“ – Нека не ви биде проблем да му признаете дека е во право.
„Те молам“ и „Благодарам“ – се зборовите кои кај партнерот создаваат чувство на важност, вредност и посебност.
„Те сакам“ –  Без ова не ги ни изустувајте сите претходни.
Ако има нешто што секојдневно му го кажувате на вашиот партнер, а не е наведено во овие 10 споделете го во коментар. „Ми недостасуваш“ – Кажувајќи му на партнерот дека ви недостасува преку СМС или меил порака го прави да се чувст

loading...
Loading...