Дете влегло во болница со корпа: Сите плачеле кога виделе што има во неа!

Кејтлин Мејбрајд, директорка на Здружението за доброволци на Клиниката за детски болести во Колорадо, кажала дека подароците многу им значат на малите пациенти.Герет Лори (11), кој сака да игра бејзбол, сплетол 50 капи за деца, оболени од рак, кои се лекуваат во Детската болница во Колорадо.
Неговата мајка, Шерил Лори, рекла, како детето почувствувало потреба да им подари нешто на децата кои поминуваат низ хемотерапија и сакал да им каже дека се грижи за нив.
Да плете, го научила баба му, а детето вели дека тоа на него делува смирувачки. Иако прво имал намера да сплете 15 капи, проектот со помош на баба му и мајка му, завршил со 50 капи, кои одлучил да ги подари на децата болни од рак.

Директорката изјавила:
„Оваа донација има посебно значење бидејќи доаѓа од едно момче. Тоа што детето се грижи за доброто на своите врсници, е особено силна порака.“
Браво за малиот херој!Герет Лори (11), кој сака да игра бејзбол, сплетол 50 капи за деца, оболени од рак, кои се лекуваат во Детската болница во Колорадо.
Негова

Пронајдете не на следниве мрежи: