Девет годишно девојче починало од стрес, бидејќи знаела што ја чека за 2 дена…

Девет годишно девојче починало од срцев удар кој бил последица на стресот 2 дена пред да сведочи на суд против дедото на својата другарка, обвинет дека сексуално ја злоставувал. 
Девојчето Y.K. брзо ја пренеле во болница откако се онесвестила во својот дом во турската провинција Измир.
Лекарите кои не успеале са ја спасат веруваат дека премногу се плашела поради тоа што требала да излезе на суд да сведочи против дедото на другарка и кој сексуално ја нападнал додека еден ден си играле со другарката на тeраса во нивниот дом.
Двете девојчиња влегле во домот од тeрасата, а Y.K. останала сама со Т.С. кој наводно и рекол дека ќе и даде играчка за да ја развесели.
Наместо тоа, човекот сексуално ја нападнал.
Девојчето побегнало дома кај родителите кои повикaле полиција, а дедото е уапсен, а потоа со кауција пуштен  до судењето.
Девојчето после ова случување мокрело навечер во кревет од стрес, и одело на детски психолог.
Како се наближувало судењето таа станала се по анксиозна поради сведочењето  и можноста да се соочи со напаѓачот на суд.
Два дена пред судењето таа се онесвестила на подот, а потоа и починала во болницата во која веднаш била одведена.
– Мојата ќерка беше многу исплашена после нападот Сега го загуби животот. Ќе направам се за тој човек да биде казнет – изјавил Т.К. таткото на девојчето. 
  
Девојчето Y.K. брзо ја пренеле во болница откако се онесвестила во својот дом во турската провинција Измир.
Лекарите кои не

Пронајдете не на следниве мрежи: