Девојка ослепела и ѝ откажале бубрезите на летување во Грција, поради оваа кобна грешка!

Loading...

Невнимателноста на одмор, понекогаш може да биде кобна. Во тоа се уверила девојка, која го изгубила видот по летување во Грција.Имено, Хана Пауел (20) од Велика Британија, се затрула на популарниот грчки остров Закинтос, кога во бар испила пијалок, во кој имало метанол. Примена била во болница, потполно слепа, со силни болки во стомакот.
Докторите брзо го санирале проблемот со бубрегот, но не можеле да ѝ го повратат видот.
„Секој ден е на дијализа, бубрезите ѝ се потполно уништени“, рекла нејзината мајка.

Во текот на истрагата, откриле дека за нејзината трагедија, виновен е метанолот, кој бил пронајден во нејзиното тело.
Оваа супстанција, многу е опасна, бидејќи го напаѓа оптичкиот нерв.Имено, Хана Пауел (20) од Велика Британија, се затрула на популарниот грчки остров Закинтос, кога во бар испила пијалок, во кој имало метанол. Прим

loading...