Девојка осудена за убиство на своето момче бара за себе смртна казна наместо доживотен затвор

Loading...

Американката Џоди Еријас, е осудена за смртта на своето момче, односно осудена е за убиство со предумисла за што и следи казна доживотен затвор.-Пред повеќе години реков дека повеќе би сакала да умрам отколку целиот живот да го поминам во затвор. Смртта е конечна слобода и сакам својата слобода да ја добија што е можно побрзо.- изјавила Еријас.
Имено, до убиството дошло по неколку сеанси насилен секс во неговата куќа, притоа се снимале, па девојката го прободела момчето 27 пати, па му го пресекла грлото и на крај  го погодила со два куршуми.Таа тврди дидека ситуацијата излегла од контрола и дека тоа го направила во самоодбрана, бидејќи момчето станало насилно, но полицијата го нема тоа мислење.
Таа пред да го посети дечкото купила поголема количина бензин, го променила автомобилот и бојата на косата, ги префрлила парите што ги има на друга сметка и набавила пиштол. Сето тоа укажува дека имала намера да го убие.
Девојката цело време го тврди спротивното, но поротата пресудила поинаку. Поради можност за самоубиство е ставена под специјаел надзор.Американката Џоди Еријас, е осудена за смртта на своето момче, односно осудена е за убиство со предумисла за што и сле

loading...