Димитриев: Логично е победник со победник да составува нова Влада

Како партија го овластивме претседателот Никола Груевски да ги води разговорите за состав на новата влада. Во моментот не сакам да прејудицирам било што околу преговорите кои се во тек. Рокот го знаеме и секако дека ќе мора да има одреден епилог, изјави денеска премиерот Емил Димитриев.Одговарајќи на новинарски прашања по посетата на новоотворената градинка во општина Аеродром, премиерот Димитриев рече дека е логично победник со победник да ја составуваат новата влада.  
Димитриев очекува дека ќе се надмине кризата и оти по формирањето на новата влада ќе почне реализацијата на проектите коишто се од интерес за граѓаните.
– Како и сите граѓани, очекувам да ја надминеме кризата. На никого не му е во прилог тензична состојба во која институциите се во грч, а граѓаните во неизвесност. Очекувам сето тоа да се релаксира со формирањето на новата влада бидејќи постојат многу потреби коишто треба да бидат реализирани за граѓаните, а кои се дел од програмата со која победивме, истакна претседателот на Владата Емил Димитриев. Одговарајќи на новинарски прашања по посетата на новоотворената градинка во општина Аеродром, премиерот Димитриев рече дека е логично победник со п

Пронајдете не на следниве мрежи: