Димовски: Имаме работа со несериозни луѓе и со несериозна политичка партија

Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ во Собранието денеска порача дека е битно како политичари да пробаат да ја стабилизираат состојбата во државата и истакна дека е тешко да се успее во тоа затоа што, како што рече, си имаме работа со несериозни луѓе и со несериозна политичка партија која освен со деструкција, рушење, газење, негирање и ширење омраза не прави ништо друго и не успева.Клучно е, смета Димовски, ден побрзо да се ослободи економија од последиците и грчот од политичка криза.
-Проектиравме раст од 4,5 проценти, а имавме  раст од 3 проценти,  проектиравме поголем раст на извоз, а имавме извоз од 25 проценти, проектиравме многу позабрзано намалување на невработеноста, имаме намалување, но не е доволна и онолку  колку што беше возможно, проектиравме поголем број странски инвестиции, остваривме одреден број, но недоволно. Сето тоа е последица исклучиво на тешката политичка криза и нестабилност на институциите, рече Димовски.
Тој исто така рече дека СДСМ може да покажуваат сила колку што сакаат, но дека ќе го имаат истиот број на пратеници како и сега, колку и „шарени“ лица да ги претставуваат.Клучно е, смета Димовски, ден побрзо да се ослободи економија од последиците и грчот од политичка криза.
-Проектиравме раст од 4,5 проценти

Пронајдете не на следниве мрежи: