Димовски: Никој не може и не смее да го погазува македонскиот народ

Loading...

-Ако од СДСМ правеле проценка дека на 50 луѓе од ВМРО-ДПМНЕ ќе им ја кршат кичмата со СЈО, заврши тоа, народот не може да го запрете да излезе на протест, тоа не го пресметале, не го виделе, дека овој народ не можат да го запрат да излезат на улица, изјави Илија Димовски, пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, вечерва во емисијата „Јади Бурек“ на сител 3.-Некој тука треба да си го стави прстот на чело, бидејќи тука се погазени два принципи, првиот не може некој од македонскиот народ да биде погазен од страна на некој друг народ, не може во Македонија да не се почитува македонците да не бидат вклучени во гласањето и носењето на буџетот, законите… Јас го почитувам мнозинството да учествуваат и албанците, турците, власите во носењето на законите, ВМРО-ДПМНЕ од 2008-та секогаш ги вклучувал другите националности во носењето на законите, но не може и не треба да се исклучи македонскиот народ во носењето на големите одлуки, како што се химната, јазикот, знамето и нивно менување, но Зоран Заев тоа сака да го наметне.
Илиевски истакна и дека тука станува збор за посериозни прашања, не само за промена на парите, јазикот, а поради ова се јавува и искрата кај народот за протест на улиците.-Некој тука треба да си го стави прстот на чело, бидејќи тука се погазени два принципи, првиот не може некој од македонскиот народ да биде погазен

loading...