Димовски: СДСМ започна да ја реализира Тиранската платформа

На новинарско прашање поставено на денешната Прес конференција, пратеникот и член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски, го искажа ставот на ВМРО- ДПМНЕ за иницијативата на СДСМ околу продолжување на собраниската седница.Според Димовски, иницијативата поднесена од Социјалдемократскиот сојуз практично е почеток на реализација на Албанската платформа составена во Тирана.
Тој потоа додаде, дека за собраниските процедури ќе почекаат став од претседавачот односно од досегашниот претседател на Собранието на Република Македонија господинот Трајко Вељановски. Начинот на кој што ќе постапи ВМРО-ДПМНЕ околу иницијативата во овој момент не може да го соопшти.
– Ние како партија ќе постапуваме секако во согласност со законите и Уставот на Република Македонија, но во насока на заштита на државните и национални интереси на Република Македонија, изјави Илија ДимовскиСпоред Димовски, иницијативата поднесена од Социјалдемократскиот сојуз практично е почеток на реализација на Албанската платформа составена во Тира

Пронајдете не на следниве мрежи: