ДИНО МЕРЛИН ЗА МАСАКРОТ во Франција: „Како муслиман чувствувам срам и…

Loading...

Босанскиот пејач Дино Мерлин, кој е познат по својата приврзаност кон исламската религија,  е згрозен од масакрот во француската престолнинa.Босанскиот пејач Дино Мерлин, кој е познат по својата приврзаност кон исламската религија,  е згрозен од масакрот во француската престолнина и строго го осуди овој чин.
– Во целост го осудувам денешното злосторство над новинарите во Париз. Како муслиман, чувствувам срам и длабок презир кон сторителите, кои, правејќи зло, вршат предавство сите вредности на кои почива мојата вера. Ниту јас, ниту мојата вера немаме ништо заедничко со убијците. Искрено сочувствувам со семејствата на жртвите – напиша Дино Мерлин на „Фејсбук“.Босанскиот пејач Дино Мерлин, кој е познат по својата приврзаност кон исламската религија,  е згрозен од масакрот во француската пре

loading...
Loading...