Џиновски снежни топки се појавија во Сибир!

Природата постојано ни покажува дека сериозно се нарушени климатските услови на Земјата.Глобалното затоплување, но и штетата што ја прават луѓето со забрзаната индустријализација, се причина за појава на климатски феномени низ светот. Сега во Сибир се појавија џиновски снежни топки.
Жителите на селцето Најда близу заливот Оба во својот округ пронашле непрегледно мноштво тркалезни снежни топки.
Засега никој не успеал да го објасни овој редок феномен, а постарите жители тврдат дека досега не се појавило ништо слично.
Топките се со различни димензии, од тие со пречник на тениска топка до тие со големина на топка за пилатес, но тоа што најмногу зачудува се нивните речиси совршени пропорции.
Глобалното затоплување, но и штетата што ја прават луѓето со забрзаната индустријализација, се причина за појава на климатски феномени низ светот.

Пронајдете не на следниве мрежи: