Директорка на училиште и нејзиниот сопруг отруле 23 деца!

Индија:Директорката на училиштето и нејзиниот сопруг се обвинети за убиство на 23 деца, отровени со пестициди…Индија:Директорката на училиштето и нејзиниот сопруг се обвинети за убиство на23 деца, отровени со пестициди.
Откако во јули оваа година, во едно училиште на исток во Индија, откриено е труење на 23 деца со пестициди во школската исхрана, а за тоа е обвинета директорката и нејзиниот сопруг соучесник, објавила Индиската полиција.
Полицаецот Варун Кумар Синха, кажал дека во најбрзо време го очекува судењето на Мени Кумари и нејзиниот сопруг. Доколку бидат прогласени за криви, би можеле да ги осудат на смрт.
Полицаецот кој го истражувал случајот, Раџ Каушал, изјавил за сопругот на директорката, кој е пратеник на опозицијата во индискиот парламент Арџун Раи, во просториите на училиштето држел пестициди кои наводно биле за земјоделски цели.
Во обвинението се наведува дека школскиот готвач по грешка ги употребувал пестицидите при готвење на храната. Децата кои починале како резултат од труење биле на возраст од 5 до 12 години.Индија:Директорката на училиштето и нејзиниот сопруг се обвинети за убиство на23 деца, отровени со пестициди.

Пронајдете не на следниве мрежи: