Дисциплинска постапка против Хрватска за нереди и за расизам

Очекувано, УЕФА и службено поведе дисциплинска постапка против Хрватска поради нередите на хулиганите на натпреварот против Чешка.Дисциплинската комисија објави дека Хрватскиот фудбалски сојуз се терети за фрлање на пиротехнички средства и други предмети на теренот, немири на трибините, но и за расистичко однесување.
Освен за Хрватска, казна се спрема и Турција, чии навивачи, исто така фрлаа бакли и други предмети на тревникот во Ница за време на натпреварот против Шпанија.
Одлуките за двата случаи УЕФА ќе ги донесе во понеделник, 20 јуни.Дисциплинската комисија објави дека Хрватскиот фудбалски сојуз се терети за фрлање на пиротехнички средства и други предмети на теренот, немири на

Пронајдете не на следниве мрежи: