Дневно 30.200 луѓе умираат од глад, а Американците трошат 18 милиони долари за слабеење!

Loading...

Годишно поради недостатокот на храна умираат преку десет милиони луѓе, а од изгладнетост патат уште милијарди. Од друга страна, околу две милијарди тони храна се фрла секоја година.Земјата треба да се засрами. Во текот на вчерашниот ден во светот од глад умреле 30.200 луѓе, додека истовремено во САД за тие 24 часа е потрошено 187.000.000 на програмата слабеење.
Во текот на една година, поради недостаток на храна, умираат 10 милиони луѓе. Уште милијарди луѓе страдаат од недостаток на храна.
Тоа што уште повеќе вознемирува е дека според податоците на Британскиот институт, околу 2 милијарди тони храна, се фрла секоја година. Третина од тоа е леб, четвртина е зеленчук а и во ѓубрето има 20 отсто овошје.
Исто така ова истражување покажува дека Британците годишно фрлаат четири милиони тони храна. Во многу земји овошјето и зеленчукот се фрлаат само затоа што не ги задоволуваат критериумите за изглед на големите трговски ланци.
Количината на фрлената храна е доволна да се прехранат гладните во светот.
Додека едни гладуваат другите се трудат да ја изгубат тежината. На првото место на најдебели луѓе се Мексиканците. Американците денес потрошиле стотина милиони на различни програми за слабеење.Земјата треба да се засрами. Во текот на вчерашниот ден во светот од глад умреле 30.200 луѓе, додека истовремено во САД за тие 24 часа е потрошено

loading...
Loading...