До 2017 година ќе има 5 милијарди корисници на мобилни

Loading...

Четири години од сега, бројот на корисници на мобилни телефони низ светот ќе изнесува околу 5.1 милијадра луѓе. Тоа е речиси една милијарда повеќе од моменталната состојба, која е 4.3 милијарди активни корисници…Азија – местото каде што ќе има најголем пораст на корисници, е веќе на врвот со 2.4 милијарди луѓе кои поседуваат мобилен телефон. Се очекува во 2017 бројот да порасне до 2.9 милијарди. Погледнете ја следната фотографија:

Извор: GSM.mkАзија – местото каде што ќе има најголем пораст на корисници, е веќе на врвот со 2.4 милијарди луѓе кои поседуваат моб

loading...
Loading...