Добар другар, за добар секс

Кога ќе ја раскинете врската, може да помине многу време додека не најдете нова љубов. Наместо потребата за секс во тој период  да ја задоволувате со непознати личности, подобро е тоа да го направите со некој проверен пријател. Добриот пријател е тука за вас во добро и во лошо, па дури и во кревет.
„Додека ја чекате личноста на вашиот живот, вашиот сексуален живот немора да застане. Тоа не значи дека треба да „скокате“ во креветите на некои непознати личности. Најдобра личност за секс по раскинувањето или разводот, е секако добриот пријател“- кажува стручното лице за брачни односи Синди Холбрук.
Таа советува по раскинувањето да се впуштите во безгрижна љубовна афера со другарот или другарката, односно со личност со која тој однос нема да премине во некоја друга насока.
Пријателскиот секс може дабиде навистина добар бидејќи е необврзувачки, а истовремено тоа ќе го наравите со личност која вам ви е драга и блиска. Таа личност за вас е повеќе од пријател, а помалку од партнер, што е одличен статус додека не ја запознаете вашата сродна душа.

Меѓутоа, пред да се впуштите во таков однос, морате да бидете сигурни дека сте одбрале личност која нема да ја изгубите како пријател кога некој од вас ќе започне вистинска љубовна врска со друга личност.
Ова се некои работи на кои морате да внимавате за вашиот „пријателски секс“ да биде успешен:
-Дека меѓу вас постои јака сексуална привлечност.
-Дека еден од вас не е многу повеќе емотивно заинтересиран од другиот и се надева дека нема се да се заврши само со секс.
-Никој од вас не треба да биде љубоморен, така што со леснотија би можел да го прифати појавувањето на вистинскиот партнер во животот на другиот.
-Да бидете спремни да одредите правила и да се придржувате кон нив (нема поклони, запознавање со родителите, заеднички излегувања и сл.)Кога ќе ја раскинете врската, може да помине многу време додека не најдете нова љубов. Наместо потребата за секс во то

Пронајдете не на следниве мрежи: