Добил отказ а потоа му „светнала“ генијална идеја: Чека во ред и тоа добро го наплаќа!

Loading...

Џовани Кафаро од Милано останал без работа и добро платена позиција. После неуспешните обиди за пронаоѓање нова работа му доѓла една генијална идеја.Ке биде човек кој чека во редови, но за тоа и добро ќе наплаќа. Оваа работа ги исполнила неговите очекувања.
„Наплаќам 10 евра за 1 час. Издавам и фискална.“ – рекол 42 годишниот Џовани , инаку дипломиран комуниколог кој својата финансиска состојба одлучил да ја поправи со една необична идеја. И засега му оди многу добро. Откако работел 12 години како директор на маркетинг во една фирма за текстил и добил отказ тој решил овој пат да направи нешто свое- и тоа му успеало.

„Еден ден додека чекав во ред за да објавам една административна обврска, ми дојде една спасувачка идеја“- кажува Џовани.
Маркетингот го направив сам, направил и „летки“ кои ги поделив по улиците во Милано.
Достапен е од понеделник до недела и преку ден и навечер, а себе се претставува како организиран, трпелив и љубезен професионалец“.
Освен што чека во ред, своите услуги ги проширил, па така, тој исто така им пазари на своите клиенти и исполнува формулари или ги вози со автомобилот со каде што им е потребно.
Понудите се повеќе доаѓаат од другите градови, па размислува и за основање на сопствена агенција за чекање во ред и слични услуги.Ке биде човек кој чека во редови, но за тоа и добро ќе наплаќа. Оваа работа ги исполнила неговите очекувања.
„Наплаќам 10 евра за 1 ч

loading...
Loading...