ДОБРА ВЕСТ ЗА ГУРМАНИТЕ! Тестенините помагаат во слабеењето!

Loading...

Иако последните години тестенините беа на лош глас , и како и лебот беа сметани за непријатели на витката става, научниците велат дека тоа е мит и дека всушност помагаат за губење на килограмите.Ако тестенините се вклучени во медитеранската исхрана, богата со зеленчук и маслиново масло, тие се врзуваат за мало намалување на индексот на телесна маса.
Студијата која ја спровеле италијански научници, во која улчествувале 23.000 луѓе од два италијански региони , покажало дека тестенините не гојат туку дури и придонесуваат за слабеење, па така, податоците велат дека тестенините никако не треба да се елиминираат од тањирите.
-Медитеранската исхрана се базира на умереност во консумација и почитување на различни намирници што е добро за вашето здравје- велат научниците.
Треба да се има предвид дека „умерен“ оброк содржи околу 50 до 60 грама тестенини.Ако тестенините се вклучени во медитеранската исхрана, богата со зеленчук и маслиново масло, тие се врзуваат за мало намалување на индексот на теле

loading...